Course Summary

Mediteren voor Beginners

Mediteren is een misschien wel de belangrijkste vaardigheid als je meer inzicht wil in dat wat voor jou écht belangrijk is. Via meditatie krijg je antwoorden op essentiële vragen, kun je betere keuzes maken in jouw leven en blijf je dichter bij jezelf.

Wellicht heb je je al vaak afgevraagd of mediteren iets is voor jou. Je hebt er al over gelezen in boeken of je hebt al gehoord over de positieve effecten die vrienden of collega’s ervaren. Maar echt ook aan de slag gegaan met meditatie is er nog niet van gekomen. Of je hebt dat wel geprobeerd, maar op een of andere manier heb je dit niet kunnen doorzetten.

Dan is deze online training helemaal op maat van jouw wensen, want dankzij deze training leer je niet enkel hoe je mediteert… je gaat er ook echt mee aan de slag dankzij de 21 geleide meditaties van 6 meditatie-experts.

De training bestaat uit 3 modules:

Mediteren: hoe, wat en waarom?
In deze module gaan we dieper in op wat meditatie nu wél en niet is. Wat is bijvoorbeeld het verschil tussen mediteren en concentratie? En waarom is mediteren zo belangrijk? Wat is het effect van meditatie op korte en op langere termijn? En wat kan je bereiken dankzij een regelmatige meditatiepraktijk? Wanneer en hoelang mediteren en hoe? Allemaal vragen waarop je in deze module antwoorden krijgt. Bovendien geven we je 7 concrete handvaten om een dagelijkse meditatie-gewoonte op te bouwen.


Aan de slag met 21 geleide meditaties
Dit is wellicht de kers op de taart van de hele training. In deze module krijg je gedurende 21 dagen lang, elke dag een nieuwe meditatie oefening mét extra uitleg over het hoe en waarom van deze oefening. We beperken ons uiteraard niet enkel tot zitmeditatie, er zijn ook staande oefeningen, liggende oefeningen en ook oefeningen met beweging. Vind je een oefening niet prettig, dan is dat niet erg: keuze genoeg!Bonussen
En alsof dat alles nog niet genoeg is, krijg jij nog heel wat extra’s. Er staan een aantal verrassingen klaar voor wie zich doorheen de training werkt. Een eerste vertel ik je al: 7 apps voor wie rust wil in het hoofd.

 

 

Voor wie is Mediteren voor (her)Beginners?

Deze training past perfect bij je als je je hierin herkent:

 • je vraagt je je af of meditatie iets voor jou is?
 • je hebt over meditatie gelezen in boeken of je hebt al gehoord over de positieve effecten die vrienden of collega’s ervaren en je wil het ook eens proberen?
 • je vindt het moeilijk om op je eentje met meditatie aan de slag te gaan?
 • je hebt misschien wel al eens een poging ondernomen om een dagelijkse meditatie-gewoonte op te starten, maar je lukt er niet in om dit in je eentje vol te houden?
 • je vindt het aangenamer / gemakkelijker om te mediteren met geleide meditatie?
 • je hebt last van spanning en stress en je wil hier iets aan doen?
 • je wil meer inzicht in wat voor jou écht belangrijk is?

Wat is er inbegrepen?

 • training van 21 dagen
 • 3 modules
 • 21 geleide meditaties (downloadbaar)
 • toegang tot de gesloten Facebook Groep voor vraag en antwoord